Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2012 Pazar

5 MİLYARA ÜÇ YUGOSLAV

Büyük Futbol adami Özkan Sümerin Türk futboluna 10.000.000 usd karsiligi Getirdigi 3 tane Oyuncu vardi o günleride özlüyoruz biz Ivanoviç-Dukiç-Petronoviç.Trabzonspor 10 milyom usd ödemis bunlari Transferden sorumlu özkan Sümer yapmis sonuç Petronoviç En son Konyaspora gitmis Kendisi KOVA kaleci olarak Türk tarihine geçmis ,Dukiç HATIRLADIGIM KADARI ile golcü olarak alinmis ve 1-2 gol atarak ülkesine dönmüs,Hele hele Büyük üstadin Getirdiginde "Türkiyenin en iyi orta saha oyuncusu olmassa diplomami yirtarim"diyecek kadar iddia ile getirdigi Ivanoviç 1 kez dahi kadroya girmeyerek Trabzonsporun Çöküs sürecine girmesine Yardimici olmus Trabzonsporun 10 milyon usd gibi rakami Büyük üstad sayesinde Çöpe atilmisti.Galiba o günleri özledik.
 Türk futboluna Trabzonspor kalesindekinden çok Mehmet Ali Erbil'in Gol Şov'undaki plonjonlarıyla damga vuran Vukasin Petanovic...

 Kannatimce Dünya Futbol Tarihi'nin en ilginç kalecilerinden birisiydi. Auta giden topları inanılmaz uçuş ve plonjonlarla kurtarma, ancak kaleye giden topları bir bahaneyle içeri alma gibi enteresan bir özelliğe sahipti. Özellikle kaleye havadan giden toplarda müthiş bir uçuş yapar, artislik zıplayışını havaya süzülürken ahenkle dans eden saçlarıyla daha da güzelleştirir, nice futbolcuya hayatının en güzel gollerinden birini atmış hissini verirdi. Kaleci pozisyonunda Nihat Tümkaya gibi bir yeteneği bile bozuk para gibi harcayan Trabzonsporumuz, bu büyük yeteneğe tam 2 sezon sabretme olgunluğunu (!) göstermiştir. Daha sonra Konyaspor'a transfer oldu ve bir sezonda tam 85 (yazıyla:seksen beş) gol yiyerek Konyaspor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Son olarak 1-2 yıl kadar önce düzenlenen şöhretler organizasyonunda gördüm kendisini; saçlarındaki seyrelme dışında Trabzonspor sevgisi ve sempatikliğinden hiçbirşey kaybetmemişti...
 DUKİÇ (PARTİZAN FORMASIYLA KALECİYİ ÇALIMLARKEN)
yugolar

dukiç

trabzonspor'un ardindan sirasiyla bakirkoyspor ve gol sov'un kalelerini korumustu. simovic'ten devraldigi gol sov kalesinde devlesti. hirsli bir kaleci idi. oyleki gol sov'da kurtardigi bir golun sonrasinda (-ki hatirlarsaniz programdaki butun pozisyonlar %100 gol pozisyonuydu.) telefondaki yarismacinin "ben tusa basmadan oynadi" seklindeki itirazlari neticesinde mehmet ali erbil'in karariyla (oldukca saibeli bir karardi) tekrarlanan atisi da kurtarmis, akabinde koltugunun altina aldigi topla magrur bir ifade ile kameraya gelerek "hanimefendi, simdi de petranovic oynadi?" seklinde tavrini koymus, memetali bey'e de sitemkar bir bakis atmayi ihmal etmeden agir agir kalesine donmustu. ayni donemde yaptirdigi muayene sonucu 2.5 derece miyop cikmasi ise trabzonspor'un vakti zamaninda ne kadar isabetli ! bir transfer yaptiginin kanitidir.

Miodrag Ješić-Goran Ivanović-Milonja Đukić

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder