Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2012 Cuma

BİR PENALTI MUCİZESİ VİKTOR GRİSHKO

Uzun boylu dalyan gibi çiğ suratlı bir rus çocuğuydu. Evet tip olarak KGB subayI gibi etrafa soğuk bakardi. Penaltı kurtarsa bile o soğuk duruşundan ödün vermezdi.
En önemli özelliği geri paslardan sonra topu kesinlikle rakip oyuncuya atmasıydı. Hatta 1-2 avrupa kupası (Lazio) maçında bu şekilde goller yedikten sonra tüm Trabzonspor taraftarlarının nefretini kazanmıştır. Kendisi çok çok kötü bir kaleci olmamasına rağmen 3 önemsiz kurtarış yapıp bir çok önemli gol yediği için fazla barınamadı.

 lk geldiginde ucan kaleci victor olarak anılmıştır...buna sebep olarak ise bir maçta kornere giden topu engellemek için kale direğinden çok yukarısından giden bir topu tutması gösterilmiştir..*victor griskov ise kendisine yakıştırılan ucan kaleci tanımına uymak için adeta uğraşmış; 90a giden topa dahi ucan tekme ile müdahele etmeye çalışmıştır..*2-1 kaybedilen lazio maçında casiraghi ye attığı mükemmel çalımdan:vucut çalımı` sonra topu rakibe atıp 2. gole sebep olması ise sonunu hazırlamıştır.
 mükemmel oynadığı aston villa maçında*, üç büyüklerle maç yapan anadolu takımlarında kendini göstermek isteyen futbolcular gibi oynamış, adeta ben buyum işte demişti. o maçta yaptığı kurtarışları her maç yapsa dünyanın en iyi kalecilerinden biri olurdu. sonraki lazio maçında yaptığı şovun sonundaki hatasıyla ipini çekmiş oldu.


22 kasim 1994 trabzonspor lazio maci'ndan arta kalan unutulmaz bir öztürk pekin repliği. maçın 60. dakikası oynanmaktadır, durum 0-0'dır, ama trabzonspor bastırmaktadır. spiker büyük bir heyecanla maçı anlatmaktadır: "evet sevgili seyircileer, işte trabzonspor bu!.. lazio'yu avni aker'de eziyoruz, her an golü bulabiliriz.. haydi çocuklar, haydi trabzonspor!.. kaleci viktor*'a bir geri pas.. viktor.. viktor.. viktoooor.. aman viktor, ne yaptın viktor, saçmaladın viktor, olur mu viktor.. (bir müddet sessizlikten sonra) durum 1-0."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder