Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2012 Çarşamba

AT O DOBİ BAHA (AT O TOPU BANA) !

HASAN ŞENGÜN (DOBİ HASAN)
Lakabı olan dobi kelimesi küçükken mahallesinde top oynarken arkadaşlarına şivesinden dolayı "topu bana at, topi bana at, dopi bana at, dobi bana at, dobi bağa atsana uşağum!" dermiş kendisi. yani "topu" kelimesinin geçirdiği evrimden mütevellit olarak takılmıştır bu lakap kendisine.
1961 doğumlu trabzonsporlu 18 kez a miili olmuş futbolcu. o zamanlar takım içinde çok sayıda hasan isimli oyuncu olduğu için bu arkadaşa lakap olarak dobi ismi takılmıştır.






dobi hasan

Kulüp takımları kariyeri
"Dobi Hasan" lakaplı Türk futbolcu. Samsun doğumlu olan futbolcunun milli takıma yükselmesi ve adını Türk futboluna duyurması 1979'da profesyonelliğe adım attığı Samsunspor'da oldu. 1983 yılında 12.5 milyon TL gibi astronomik bir rakamla Trabzonspor'a transfer oldu. Trabzonspor'da uyum sorunu yaşamayan Hasan, 1983-1984 sezonunda 32 lig maçında forma giyip 14 gol kaydederek gol krallığında ikinci oldu. Aynı sezon kulübüyle ilk ve tek lig şampiyonluğunu kazandı. Trabzonspor'da 8 yıl forma giydikten sonra Malatyaspor'a transfer olan Hasan, sadece 1 kupa maçında forma şansı bulabildiği takımından devre arasında ayrılıp eski takımı Samsunspor'a gitti. Türkiye'de başka külüplerde de futbol oynadı.

Millî takım kariyeri
22 kez milli takımlara çağrılan Hasan Şengün, 1 kez Türkiye U-21, 17 kez de Türkiye A Milli Takım forması olmak üzere toplam 18 kez milli formayı giymiştır. Türkiye A Milli Takım 'ında 3 gol atabilmiştir.

Teknik direktörlük kariyeri
dobi hasan inter maçı
Futbola vedasından sonra Antrenörlük yapmaya başladı ve ilk olarak 1994 senesinde üc aylığına Samsunspor'da altyapı antrenörlügü yaptı. Ardından Şubat 1994'den itibaren bir seneliğini Tokat ilinin Erbaaspor takımı çalıştırdı. 1996 senesinde ise Tokatspor'u çalıştırdı ve burada bir sene kaldikdan sonra Mart 1997'den Mayıs 1997'ye kadar Çarşambaspor'u çalıştırdı. Daha sonra Samsun ilinin baska bir takımı olan Termespor'u çalıştırmaya başladı. 2000 senesinde gene Samsunspor'un altyapısında görev almıya başladı. Burada altı sene görev yaptikdan sonra 2006-2007 sezonunun son haftalarında teknik direktörüyle yollarını ayıran Samsunspor'u sezon sonuna kadar çalıştırdı. Ardı sezonuna gene Samsunspor'u çalıştırarak başladı ama sezonun ikinci haftasinda sonra takımın başından ayrıldı. 2007-2008 sezonunda İlkadım Belediyespor'u çalıştırdı ve ardından Adıyamanspor'u çalıştırdı fakat 18 maç sonra takımın başından ayrıldı. 2009-2010 sezonunda geçiçi olarak beş haftalığına Akçaabat Sebatspor'u çalıştırdı. Son olarak Ağustos 2010'dan beri Adıyamanspor'u çalıştırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder