Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

13 Eylül 2012 Perşembe

BİRİ SAĞİÇTE DİĞERİ SOL İÇTE İKİ KARDEŞ



coşkun ve bülen şahinkaya
COŞKUN VE BÜLENT ŞAHİNKAYA. TRABZONSPOR HÜCUM HATTININ OYUN KURUCULARI.

     Coşkun ve Bülent, 1968-69 sezonunda Trabzonspor'da bir arada oynayan iki kardeştir. Kolay değil, 10 yıldır Coşkun, 5 yıldır da Bülent sadece Trabzon'da değil, İstanbul ve Ankara takımlarında da isim yapmıştır. Biri Ordu Milli, diğeri de Genç Milli olmuştur. Ama aynı takımda oynamak kısmet olmamıştı. Nihayet biri Ankaragücü'nden, diğeri de İstanbulspor'dan geldiler ve Trabzonspor'da birleştiler.

     Biri sol içte, diğeri sağiçte oyun kurucu. Coşkun'nun mücadeleci ve yırtıcı oyunun yanında, Bülent'inde yumuşak, çalımlı ve şuurlu oyunu...İki kardeş sanki Trabzonspor'un bütün vebalini omuzlarında taşırcasına formalarını ıslatıyorlardı.
 
     Trabzonspor taraftarı aradan yıllar geçse de bu iki kardeşin Trabzonspor için verdikleri mücadelelerini unurmayacaktır.

     Bülent, bir taraftan Karadeniz Teknik Üniverstesi İnşaat Mühendisliği bölümünü okurken, diğer taraftan da futbolculuğunu devam ettirmiştir.

     Şahinkaya ailesine futbol babadan miras kalmış. Baba İbrahim Şahinkaya İdmangücü'nün eski futbolcularından. En büyük oğlunu meşin yuvarlağın ardından ancak bilim aşkı vazgeçirebilmiş. Amerika'da California Üniverstesinin Elektronik bölümünde öğretim görevlisi olarak hizmette bulunmuş olan Yılmaz Şahinkaya, İdmanocağı'nda yıllarca futbol oynamıştır.

İbrahim Şahinkaya, çocuklarının futbol oynamasına teşvik eden, onlarla futbol sohbetleri yapan ve onları eleştirerek daha iyi futbol oynamalarını sağlayan bir kişidir.

Bülent Şahinkaya
1948 yılında Trabzon'da doğan Şahinkaya, 1968-69 sezonundan başlayarak 1974-75 sezonu bitimine dek Trabzonspor forması giydi ve bordo mavili takımın kaptanlığını yaptı. 1975-76 sezonunda ise Galatasaray'da oynadı.
Bülent Şahinkaya  30.6.2009 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu aramızdan ayrıldı..

 
      

1 yorum: