Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

27 Eylül 2012 Perşembe

ESKİ BİR DEĞER AHMET ZİYA GENÇ

Uzun yıllar futbol oynadıktan sporu bırakan futbolcuların, ilerleyen yaşlarda egzersiz yapmayıp kilo almaları durumunda diz ve bel kireçlenmeleriyle karşı karşıya kalabilirler. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu üyesi ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Şahin, futbolun sürekli idman gerektiren ağır sporlardan biri olduğunu hatırlattı. Uzun süre futbol oynayan futbolcuların futbolu bıraktıktan sonra egzersizlerini düzgün yapmamaları ve sürekli kilo almaları halinde ileri yaşlarda kalça, diz ve bellerde kireçlenmelerle karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Dr. Şahin, uzun yıllar Trabzonspor'da profesyonel olarak top koşturan 64 yaşındaki Ahmet Ziya Genç kireçlenmeye bağlı olarak artan ağrıları yüzünden kendilerine başvurduğunu söyledi. 
ahmet ziya genç
 Genç'i ameliyata aldıklarını kaydeden Opr. Dr. İbrahim Şahin “Hastanın sol kalçada kireçlenmeye bağlı oluşan bel eğriliği, bacak kısalığı, topallama ve ileri derecede ağrıları nedeniyle ameliyata aldık. Hastamıza total kalça protezi ameliyatı yapıldı. Böylece ağrıların ortadan kalkması ile topallamadan düzgün yürümesi sağlanacak" dedi.

Düzce'den tavsiye üzerine Trabzon'a gelerek Özel İmperial Hastanesi'nde ameliyat olan Genç ise dayanılmaz olan ağırları yüzünden ameliyat olduğunu belirtti.
ahmet ziya ve celal genç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder