Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

12 Eylül 2012 Çarşamba

ÖZKAN SÜMER EFSANEDİR VESSELAM


 Trabzonspor'da çeşitli mertebelerde (antrenörlük, futbol şubesi, altyapı) komik gözlükler sahibi, koca kafalı, koca kulaklı, macera adamı...


Türk futboluna Yattara ve Aurelio'yu kazandıran futbol adamı. Futbolun içinde değişik kademelerde ve farklı takımlarda görevler yapmıştır. Lemi Çelik ile hikayeleri kitap olacak cinstendir.

An itibariyle Trabzonspor'un futbolcu arama komitesi'nin başındaki göreviyle Brezilya'da Trabzonspor'a ve türk futbolu'na yeni İbrahima'lar yani Marco'lar kazandırmak için çalışma yapmaktadır.

Benim gözümde Trabzonspor'un ikinci kurucusudur. Trabzonspor-yıldız futbolcu ilişkisindeki düşünceleri zihinlere kazınmıştır.



 Trabzonspor'un 15 bin dolarlık yabancılarını alarak futbol bilgisini gostermiş, takımı Mehmet Ali Yılmaz'ın boyunduruğundan kurtarmaya çalışan saygı duyulası başkan..

 Hiç şaşaalı yıldız oyuncu transfer etmemesi nedeniyle yapılan eleştirilere "Trabzon'da yıldız görmek isteyen gece gökyüzüne baksın.." şeklinde fantastik bir açıklamayla karşılık veren trabzonspor başkanı..


Trabzonspor'un istanbul takımlarından farkını yerinde bir aforizma ile izah etmiş olan hazret:

"Trabzon, başarısını ve varlığını miras almamış, kendisi yaratmıştır"

 Tahkim kurulunun Fenerbahçe'ye verdiği cezayı kaldırmasını protesto etmek amacıyla görevinden istifa eden Trabzonspor başkanı...

Bir rivateye göre; Trabzonspor bir maçın ilk yarısını 2-0 geride tamamlar ve Özkan hoca soyunma odasının kapısını açar içeri girmeden oyuncularına: "çıkın maçı alın yoksa ananızı avradınızı s.kerim" der, kapıyı çarpıp gider ve trabzonspor maçı 3-2 kazanır.

puan tablosunda kısa süreliğine trabzonspor'dan bir üst dereceye yerleştiğinde "artık trabzonspor'un büyüklüğü geçti, bizim devrimiz, onların değil bizim maçlarımızı yayınlayın" beyanatında bulunan üç büyükler yalakası bir kulübün yöneticisine şu şekil cevap vermiştir:

"büyük olmak için büyüklerle sevişmeyeceksin, savaşacaksın önce."

aynı dönemde ligdeki en rezil günlerini gören trabzonspor'dan dördüncü büyük payesini alıp, maçlarını yayınlamayı kesen kanala bütün şehir decoderlerini iade ederek cevap vermişti. sonuç maçların tekrar yayınlanmaya başlaması olmuştu haliyle. işte futbol endüstrisinin o ikinci büyük şehrinin ürünü eğlenceli bir futbol adamıdır özkan sümer; trabzon'dur, trabzonludur.



Old school antrönörlerden biridir. Hiçbir teknik direktörün yapmaya cesaret edemeyeceği işleri yapmasıyla meşhurdur. Mesela trabzonspor'un fırtına gibi estiği dönemlerde bir maçta oyuncu değişikliği yapmış, oyuna giren fuybolcuya da çok spesifik bir görev vermiştir. verdiği görevi yapmayıp zikinin doğrultusunda oynayan bu şaşkın futbolcuyu (kim olduğu gelmedi şimdi aklıma) bir süre sonra oyundan almış, yerine de yeni birini sokmamıştır. heralde bir futbolcuya verilebilecek en rezil cezalardan biridir. adam değilsin demenin en çarpıcı yöntemidir.
özkan sümer efsanedir vesselam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder