Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

12 Eylül 2012 Çarşamba

ÖZKAN SÜMER'İN GÜNAHI NE


trabzonspor'daki başkanlık görevinden soylu bir şekilde ayrılmıştı fakat ayrılmasına sebep olan olaylar "alçakça"ydı.

şimdi saatleri biraz geri alalım.

özkan sümer başkanlığında trabzonspor, mehmet ali yılmaz'dan sonraki "trabzonlu ağa" takımı olma görüntüsünden kurtulup, daha ciddi bir kurum halini almaya başlamıştı, temelleri atılmıştı yani. arkasından şirketleşme sürecini başlatan başkanlardandır, ondan sonra atay aktuğ zamanında tamamlandı. çok yerinde projeleri vardı, bir nevi barcelona modelini örnek almıştı. nitekim ispanya'da çoğunluk ispanyolların tutmayacağı bir katalan takımı barcelona'nın real madrid'e hatta atletico madrid'e göre az olan taraftarından maksimum faydalanmak için çıkardıkları çok yerine bir yöntem var. üyelik sistemi. senelik ücretler ödüyorsunuz eğer fc barcelona üyesi iseniz cüzzi bir ücret ama 150bin üyesi olunca takımın, 20 euro yapsanız dahi senelik ücreti, 3 milyon euro gibi bir gelir demek. fc barcelona için küçük bir miktar belki ama trabzonspor gibi bir takım için gayet büyük bir gelir kapısı olacaktı bu sistem. nitekim yine atay aktuğ döneminde tamamlandı.

daha sonra türk futbolunda denizlispor'dan sonra tel çitleri kaldırdı. üstelik galatasaray, fenerbahçe dahi bu konuda kendine güvenemezken, trabzonspor gibi parlamaya daha müsait bir taraftar profiline sahip trabzonspor'da bunu başardı.

ancak bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz. nitekim önünde fenerbahçe maçı vardı.

kim gaza getirdi, kim şişirdi o taraftar grubunu bilinmez. daha sonra fenerbahçeli arkadaşlarımla da bu konuyu açtığımda, o tip adamlar gfb'ye mensup değildi, onlar hep elendi, onları biri gaza getirmiş vs. diyorlar. tel çitleri kaldırılan avni aker'de anlamsız bir şekilde koltuklarını koparıp koparıp sahaya attılar, türlü türlü taşkınlık yaptılar fenerbahçe taraftarları.

tahkim kurulu yapması gerekeni yaptı ve fenerbahçe'nin sahasını kapattı, taraftarının bu çirkin davranışından dolayı. hoş, saha kapatmaya karşıyım ben... fakat işler hiç öyle gelişmedi, recep tayyip erdoğan çıkıp, "rakip sahada olan olaylardan ötürü, fenerbahçe'nin sahasının kapatılmasını anlamsız buluyorum" dedi, ne olduysa olan oldu, fenerbahçe'nin cezası kaldırıldı. üstelik sanki trabzonspor cezalanır gibi. nitekim stada verilen zararla trabzonspor başbaşa bırakıldı. özkan sümer yapması gerekenleri yapıp tahkim'e cezanın kaldırılmasının adil olmadığı yönünde başvuru yaptı ama başvurusu direk reddedildi.

özkan sümer de çıkıp, "bu yapılan oyunlara engel olamadım, futbolun bu kadar kirlendiği bir ortamda futbolun içerisinde bulunmak istemiyorum" diyerek istifa etti. akpli milletvekillerinin araya girip, istifasını geri alması yönündeki çağrılara da kulak tıkadı. bir sonraki seçim döneminde de olaylardan tamamen akp'yi sorumlu tutup, chp'den aday oldu.

sonra bu kişinin futbolcu keşfetmesi olayına göndermeler var. trabzonspor'a elindeki transfer listesini mayıs ayında vermişti. nitekim daha dünya kupası da oynanmamıştı. uruguay dünya kupasında yarı finale yükseldi, suarez de 3 golle tamamladı turnuvayı. nitekim 1 yarım sezon daha ajax'da oynadı... adam öngörüsünü yapmış, görüşmelere başlamalı bu futbolcuyla demiş, daha sonra adam coşmuş, bunda özkan sümer'in günahı ne.

1 yorum: