Sayfalar

KATEGORİLER

Bu Blogda Ara

10 Mart 2013 Pazar

Faroz, Moloz, Yoroz. İşte Trabzon yine horoz

İşte son ‘efsane’ 1461 Trabzon!
Trabzon sizinle gurur duyuyor...Helal olsun size çocuklar

 G.Saray’dan sonra F.Bahçe’yi de Kadıköy’de devirip ‘İstanbul’un son fatihi’ olan 1461 Trabzon, Türkiye’nin gündemine otururken, Trabzon’un bir kez daha göğsünü kabarttı.

Trabzonspor’un geleceği olan Altın çocuklar, F.Bahçe karşısında Kadıköy destanı yazarak, soyunma odasına zaferi böyle kazıdılar: BİZE HER YER TRABZON


 GÜÇLERİNİ GÖSTERDİLER

Bu sezon PTT 1. Lig’de fırtına gibi esen 1461 Trabzon, Ziraat Türkiye Kupası'na da damgasını vurdu. Daha önce Galatasaray’ı evinde yıkan ve kupada saf dışı bırakan Bordo-Mavililer, önceki günde yine kupada deplasmanda kozlarını paylaştığı Fenerbahçe’yi de dize getirmeyi başararak ikinci büyük zaferine imza attı. Trabzonspor’un geleceği olan Altın çocuklar, F.Bahçe karşısında Kadıköy destanı yazarak, soyunma odasına zaferi böyle kazıdılar: BİZE HER YER TRABZON.. Kupada gruptan çıkmayı başaramasa da güçlü rakipleri karşısında hem sergilediği futbol ve hem aldığı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerlerine toplayan 1461 Trabzon’un genç oyuncuları Trabzon’un da gururu oldular.
 TRABZONSPOR’UN YAPAMADIĞINI

Trabzonspor’un tarihinin en kötü sonuçlarını aldığı bir dönemde 1461 Trabzon’un bu başarısı Bordo-Mavili taraftarları da büyük bir sevince boğdu. Bu sezon büyük takımlarla oynadığı maçlarda hep hüsranla ayrılan Trabzonspor’un yapamadığını Bordo-Mavili takım başardı. 1461 Trabzon, Trabzonspor’un yenme başarısı gösteremediği Galatasaray ve Fenerbahçe’yi hem de evlerinde mağlup etme başarısı göstererek büyük bir başarıya imza attı.

AKÇAY FARKI

1461 Trabzon’un bu başarısında hiç kuşkusuz büyük rolü olan teknik direktör Mustafa Akçay, Oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi.  Akçay, iddiasız bir takım olarak öğrenilmiş bir çaresizlik içinde olmamaları gerektiğini futbolcularına söylediğini anlatarak, “Ne olursa olsun misyonumuza uygun davranmamız gerekiyordu ve saygı duyulması gereken bir rakip vardı. İlk yarıda Fenerbahçe'nin üstünlüğü vardı ancak ikinci yarı son 20-25 dakika oyunu iyi forse ettik. Hareketliliğimizi artırdık ve kontratağa direkt oyunla çıkarak Fenerbahçe'ye zorluklar yaşattık. Kazandığımız için utluyuz” dedi.
 Ziraat Türkiye Kupası A Grubu son maçında 1461 Trabzon, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek bir kez daha adından söz ettirdi. Grupta hiçbir iddiası olmayan Bordo-Mavililer, gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Fenerbahçe karşısında maça etkili başladı. 3. dakikada gelişen 1461 Trabzon atağında Barış’ın Salih tarafından ceza sahası içerisinde düşürülmesine hakem devam kararı verdi. Net bir penaltısı verilmeyen Bordo-Mavililer’de 22. dakikada Yusuf’un kafa vuruşu ise direkten geri döndü. Karşılaşmanın 32. dakikasında Fenerbahçe Caner ile bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti.




ÜST ÜSTE ATAKLAR
Bordo-Mavililer, bu gole 36. dakikada Mustafa ile cevap verdi 1-1.  Ancak 1461 Trabzon, 40. dakikada Selçuk’un golüne engel olamadı ve ikinci kez maçta yenik duruma düştü 1-2. İlk yarıda bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan 1461 Trabzon’da 61. dakikada Göksun’un kullandığı köşe vuruşunda top üst dire çarparak geri döndü. Fenerbahçe’yi geliştirdiği üst üste ataklarla iyice bunaltan 1461 Trabzon, aradığı gole ise 66. dakikada ulaştı. Bu dakikada Yusuf kalecinin üzerinden yaptığı aşırtma vuruş ile takımının beraberlik golünü attı.  

İŞİ JEBRİN BİTİRDİ
Bu golden sonra da1461 Trabzon, Fenerbahçe kalesine adeta dalga dalga gelmeye devam etti. Bordo-Mavililer’de bu kez sahneye çıkan Jebrin 88. dakikada attığı mükemmel gol ile takımını 3-2 öne geçirdi. Karşılaşmanın geri kalan bölümünde ise başka gol olmayınca 1461 Trabzon, karşılaşmadan zaferle ayrılan taraf oldu 3-2. Hakemin oldukça yanlı bir yönetim göstermesine rağmen maçtan zaferle ayrılmayı başaran Bordo-Mavililer, büyük bir zafere daha imza attı. Gruplardaki ilk galibiyetini Fenerbahçe karşısında alan 1461 Trabzon, grubunu 5 puanla tamamladı.


1461 Trabzon’un Fenerbahçe’yi Türkiye Kupası’nda 3-2 mağlup etmesi tarihte ilginç bir tesadüfü de gün ışığına çıkarttı. Trabzonspor’un Türk futbolunda ihtilal yapmaya başladığı ve 2. Lig’de fırtınalar koparttığı süreçte tıpkı 1461 Trabzon gibi Fenerbahçe ile karşılaştığını göze çarpıyor. O dönem, 2. Lig’de sahasında rakiplerinden gol bile yemeyen Trabzonspor, Fenerbahçe ile Avni Aker’de golsüz berabere kalırken, İstanbul’da rakibine 3-2 mağlup olup kupaya çeyrek finalde veda etmişti. Şimdi ise 2. Lig’de fırtınalar koparan 1461 Trabzon, tam 39 yıl sonra Fenerbahçe ile İstanbul’da karşı karşıya geldi. Ancak bu kez genç fırtınalar rövanşı aldı. Bordo-Mavili aslanlar, efsanelerin 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Fenerbahçe’yi 3-2 ile devirip hem tarih yazdılar hem de fırtınanın ayak seslerini herkese bir kez daha duyurdular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder